1. Előkészítés:
A vajat érdemes a felhasználás előtt meglangyosítani, szobahőmérsékletű legyen!
A szárazanyagokat: rizsliszt, kölesliszt, kukoricakeményítő, sütőpor, mandulaliszt, étcsokoládé pasztillák, – rakjuk egy tálba és keverjük össze.
2. Tészta összeállítása:
A laktózmentes vajat keverjük össze 150g porcukorral és 25g xilittel, 25g eritrittel. A kihabosított vajhoz fokozatosan adagolva, egyesével adjuk hozzá a tojásokat és habosítsuk tovább a krémet, majd a meglangyosított laktózmentes tejet is keverjük hozzá. Ezután az előzetesen összekavart szárazanyagokat (270g rizsliszt, 160g mandulaliszt, 10g kukoricakeményítő, 6g sütőpor, 100g étcsokoládé pasztilla) határozott, gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a krémünkhöz.
3. A muffin adagolása:
A lágy állagú tésztánkat, simacsöves nyomózsák segítségével (vagy evőkanállal), muffin sütőformába, egyenletes mennyiségben kiadagoljuk.
4. Sütés
Előmelegített sütőben először 200 C°-on sütjük 20 percig, majd lejjebb véve a hőfokot 180 C°-on további 10 percig sütjük. Ezután már fogyasztható is. :)
Fontos! - mivel gluténmentes termékről van szó a higéniára figyeljünk oda, minden legyen alaposan elmosva, fertőtlentve.