Cukrászdák és kisvállalkozások mind-mind eltérő munkaidőben dolgozhatnak. Saját tapasztalatomból adódóan én a magán, vagy kisvállalkozók munkarendjéből indulok ki. A napi munkaidő terjedelme általánosságban - ezesetben minegy milyen vendéglátóipari egységet nézünk - napi 14-20 óra is lehet. Beleértve ebbe a hétvégéket, ünnepnapokat is. Amikor egyéni vállalkozót, egyedül dolgozó tortást nézünk minden egy ember kezében van: alapanyagok, csomagolóanyagok, tisztítószerek beszerzése, alapanyag szállítás, heti tervezés, egyeztetés a megrendelővel, sütés, krémek előkészítése, díszek, figurák készítése, torta betöltése, lekenése, burkolása, feldíszítése, csomagolás, átadás vagy kiszállítás, takarítás, takarítási napló, gyártmánylapok írása (melyik torta milyen számlával mikor készült, mikor adták ki stb.), naponta hűtőhőmérséklet ellenőrzése, számlák írása, könyvelési anyagok számontartása. Ezenkívül marketing feladatok ellátása, fotózás, fotók kiválasztása, megosztása, honlap szerkesztése, címkék rendelése, és még sorolhatnánk, mindenkinek egyénileg más-más feladat is a kezében lehet attól függően mit vállal be, vagy milyen színben szeretne feltűnni a szakmában.